- Raad&Daad -

voor Nederlandstaligen die ondersteuning zoeken bij praktische problemen in Frankrijk

Resultaten 1 - 9 van 9

Vrijwilligers kennisgebied

U vindt hier de vrijwilligers die actief zijn in dit kennisgebied.
U kunt ook op kennis zoeken via de menukeuze  Zoek op regio
.

Helen Brandenburg

Ik ben arts en wil graag behulpzaam zijn bij medische problemen (vertalen, meegaan naar het ziekenhuis e.d.). Sinds 2007 woon ik in St Aignan en ga elke maand een paar dagen naar nederland om te werken.

Kennisvlak: Gezondheidszorg

Heeft u een vraag aan Helen?   Contact

Departement 56 - Morbihan
Zoekt u meer vrijwilligers in Morbihan? Klik dan hier

Nityam Dams

Woonachtig in de Anjou in het departement Maine et Loire, op de grens van de Sarthe, midden in de driehoek van Le Mans, Angers en Tours. Sinds 10 jaar in Frankrijk werkzaam als vertaler, vooral juridische teksten. Ik kan u behulpzaam zijn bij taaie ambtelijke teksten en invullen van formulieren, maar ook als tolk/vertaler met u op pad gaan naar instanties of artsenbezoek.

Kennisvlak: Algemeen, Correspondentie, Overheid, Franse taal, Gezondheidszorg, Juridische Zaken, Sociale hulp

Heeft u een vraag aan Nityam?   Contact

Departement 49 - Maine-et-Loire
Zoekt u meer vrijwilligers in Maine-et-Loire? Klik dan hier

Ingrid Prins

woonachtig in les Landes en werkzaam sinds 2006 in Frankrijk als kinderarts/kindercardioloog. Ik kan behulpzaam zijn bij gezondheidszorgkwesties. Verder als hobby imkerij en de jacht.

Kennisvlak: Gezondheidszorg

Heeft u een vraag aan Ingrid?   Contact

Departement 40 - Landes
Zoekt u meer vrijwilligers in Landes? Klik dan hier

Monique Spaans

Is psycholoog van beroep en spreekt Frans, Engels en Nederlands.

Kennisvlak: Gezondheidszorgezondheidszorg, Franse taal

Heeft u een vraag aan Monique?   Contact

Marguerite van Dijck

gepensioneerd huisarts. Sinds 2010 woon ik met mijn echtgenoot in de noordelijke Lot, stel mij beschikbaar voor hulpvragen in de Lot, Correze en de Cantal. Vier jaar heb ik in deze regio gewerkt als vervangend huisarts, waardoor ik goed op de hoogte ben van de medische voorzieningen in dit gebied. Momenteel niet meer praktiserend, doch ik word nog steeds geconsulteerd, vooral door Engelsen. Ik kan hulp bieden bij het vertalen van medische correspondentie, uitleg verstrekken over ziekte en behandelingen, luisterend oor bieden, meedenken over organiseren zorgprocessen, ondersteuning bieden bij verlies.

Kennisvlak: Franse taal, Gezondheidszorg

Heeft u een vraag aan Marguerite?   Contact

Aimee van Hooff

Sinds 2015 woonachtig in Frankrijk. Ervaring met het Franse schoolsysteem, aanvragen Frans rijbewijs. Dokters, tandartsen, dierenartsen etc. Daarnaast ben ik als zelfstandige ingeschreven in Frankrijk. Ik spreek Frans en kan u daarbij helpen.
Ik werk als emigratiecoach en heb veel ervaring met het voorbereiden van de emigratie, maar ook met de periode daarna, waarin eventueel emotionele problemen optreden.

Kennisvlak: Gezondheidszorg, Sociale hulp

Heeft u een vraag aan Aimee?   Contact

Steven Verbeek

1952, sinds 1999 wonend en werkend in de Loiret (45), grens Cher (18) als bedrijfsarts. Specialiteit gezondheid in relatie met werk. Ook aanspreekbaar voor Nederlanders en Belgen om de weg te wijzen in de Franse gezondheidszorg.

Kennisvlak: Gezondheidszorg

Heeft u een vraag aan Steven?   Contact

Departement 41 - Loir-et-Cher
Zoekt u meer vrijwilligers in Loir-et-Cher? Klik dan hier

Arnold Verhoeven

20 jaar in Frankrijk gewoond en gewerkt als ondernemer. 4 boeken over Frankrijk geschreven alsmede artikelen zoals bij voorbeeld bij de Kamer van Kophandel Franco Neerlandaise,ter informatie voor Nederlanders die naar Frankrijk emigreren en gaan werken. Nog steeds actief in Frankrijk als eigenaar van Franse websites zoals www.marche.fr. Tevens bieden wij met onze Nederlandse organisatie SOS-Arts 24/7 een directe beeldverbinding met een Nederlandse huisarts.

Kennisvlak: Gezondheidszorg

Heeft u een vraag aan Arnold?   Contact

Rienk Visser

Geëmigreerd in 2011 met vrouw en 3 kinderen, werkzaam als bedrijfsarts. Goed op de hoogte van wet-en regelgeving rondom arbeid en ziekte, Sécurité Sociale. Verder ‘ervaringsdeskundig’ t.a.v. de integratie in het Franse leven, met 3 schoolgaande kinderen, scholen, verenigingen etc.

Kennisvlak: Gezondheidszorg

Heeft u een vraag aan Rienk?   Contact

Departement 71 - Saône-et-Loire
Zoekt u meer vrijwilligers in Saône-et-Loire? Klik dan hier

Resultaten 1 - 9 van 9