- Raad&Daad -

voor Nederlandstaligen die ondersteuning zoeken bij praktische problemen in Frankrijk

Pagina 1 van 3 Resultaten 1 - 10 van 28

Vrijwilligers kennisgebied

U vindt hier de vrijwilligers die actief zijn in dit kennisgebied.
U kunt ook op kennis zoeken via de menukeuze  Zoek op regio
.

Paul Bast

(1962) woont sinds 2014 in Frankrijk, is als zelfstandige actief in aan- en verkoop en verhuur van woningen in de regio PACA. Behalve over het toerisme in zijn gebied, kan Paul u uitstekend van dienst zijn met vragen over vastgoed en bedrijvigheid, hij heeft ruime kennis van de Franse taal.

Kennisvlak: Franse taal, kennis van de streek

Heeft u een vraag aan Paul?   Contact

Petra Broek

Sedert 1999 woon ik in Frankrijk en heb als zelfstandige én als salariée gewerkt. Op dit moment hebben mijn man en ik een chambres d’hôtes in de Puy de Dôme en een snoepwinkel/confiserie in Besse. Ik heb in Frankrijk diverse baantjes gehad. Door al deze banen spreek ik inmiddels goed Frans en heb ook veel ervaring opgedaan met allerlei instanties. Graag ben ik bereid met mijn ervaring bij te dragen aan de introductie van ‘compatriotes’ of te helpen met problemen.

Kennisvlak: Franse taal, Sociale hulp

Heeft u een vraag aan Petra?   Contact

Departement 63 - Puy-de-Dôme
Zoekt u meer vrijwilligers in Puy-de-Dôme? Klik dan hier

Christine Caals

Geboren en getogen in Vlaanderen ruilde ik in 2008 het vlakke land voor de heuvels van de Zuid-Franse Ardèche. In België werkte ik 15 jaar in de communicatiesector. In de Ardèche informeerde ik twee jaar lang de toeristen bij het toerismekantoor van Vallon Pont d’Arc. Sinds kort ben ik auto-entrepeneur en doe vertaalwerk Frans-Nederlands en schrijf levensverhalen (biografieën) van Nederlandstaligen die in de Ardèche wonen of hier met vakantie komen. Ik ben kersvers gemeenteraadslid van Lagorce, penningmeester van de vereniging Vigi-Nature (lid van het Collectif 07 Stop au Gaz de Schiste) en medeorganisator van Rendes-Vous NL (informele bijeenkomsten voor Nederlandstaligen in de zuidelijke Ardèche).

Kennisvlak: Franse taal, kennis van de streek

Heeft u een vraag aan Christine?   Contact

Departement 07 - Ardèche
Zoekt u meer vrijwilligers in Ardèche? Klik dan hier

Geert Claeys

Sinds mei 2009 woon ik permanent in Visan. Heb een wijndomein volledig zelf uitgebouwd en ben nu een mas aan het renoveren. Ik kan u behulpzaam zijn bij het aanvragen van een “permis de construire”, bankzaken, Franse administratie etc. etc.

Kennisvlak: Algemeen, Bouwen en verbouwen, Franse taal, huisdieren-paarden-verzorging, Informatica

Heeft u een vraag aan Geert?   Contact

Nityam Dams

Woonachtig in de Anjou in het departement Maine et Loire, op de grens van de Sarthe, midden in de driehoek van Le Mans, Angers en Tours. Sinds 10 jaar in Frankrijk werkzaam als vertaler, vooral juridische teksten. Ik kan u behulpzaam zijn bij taaie ambtelijke teksten en invullen van formulieren, maar ook als tolk/vertaler met u op pad gaan naar instanties of artsenbezoek.

Kennisvlak: Algemeen, Correspondentie, Overheid, Franse taal, Gezondheidszorg, Juridische Zaken, Sociale hulp

Heeft u een vraag aan Nityam?   Contact

Departement 49 - Maine-et-Loire
Zoekt u meer vrijwilligers in Maine-et-Loire? Klik dan hier

Evelyn de Haan

Sinds 1993 woon ik in Frankrijk, eerst in de Seine-et-Marne en sinds 2018 in de Dordogne waar ik een eigen bedrijf heb opgezet.
De Franse taal beheers ik goed in spraak en geschrift. Heb vooral ervaring met het aanvragen van verblijfs- en werkvergunning.
Door mijn jarenlange ervaring in Frankrijk ben ik nu half verfranst en kan daardoor goed tempereren tussen onze bekende rechtstreekse, Nederlandse, directheid en de manier van zakendoen en de Franse diplomatie/ bureaucratie die bij menig Nederlander zo op de zenuwen werkt.

Kennisvlak: Franse taal

Heeft u een vraag aan Evelyn?   Contact

Yinda de Leeuw

woont afwisselend in Nederland en Frankrijk , meestal de lente en zomermaanden. Yinda is o.a. drs. in de Franse taal en letterkunde. Bij problemen met de Franse taal zowel mondeling , als schriftelijk kan zij u helpen.

Kennisvlak: Franse taal

Heeft u een vraag aan Yinda?   Contact

Departement 58 - Nièvre
Zoekt u meer vrijwilligers in Nièvre? Klik dan hier

Lucette Dumont

Heb ervaring in lesgeven in het frans aan buitenlanders in NL en FR, oa bij Alliance Française; geen specifiek gebied, beschikbaar voor vertalingen van bv commerciële brieven e.d.

Kennisvlak: Franse taal

Heeft u een vraag aan Lucette?   Contact

Daniel Friedrichs

(1955) Frans/Nederlandse achtergrond (Native speaker). Professionele intermediair en adviseur. Kan u op alle gebied en praktische zaken o.a. taalkundig en culturele verschillen/misvestanden ondersteuning, advies en hulp bieden. Ook vloeiend Engels en Duits sprekend. Ervaren met conflictbeheersing. O.a. ook brede (eigen) ervaring met onderhoud en beheer onroerend goed en aanbestedingen c.q. controle aanemers. Ook bij het starten van onderneming – marketing -media. Woont in de Charolais/Brionnais in de omgeving van Charolles, Cluny, Le Creusot, Marcigny.

Kennisvlak: Franse taal

Heeft u een vraag aan Daniel?   Contact

Departement 71 - Saône-et-Loire
Zoekt u meer vrijwilligers in Saône-et-Loire? Klik dan hier

Anna Garnec

Ik heb de Franse nationaliteit, mijn moedertaal is Frans. Ik heb 4 jaar in Amstelveen gewoond en wil graag helpen bij taal- of andere problemen.

Kennisvlak: Franse taal

Heeft u een vraag aan Anna?   Contact

Pagina 1 van 3 Resultaten 1 - 10 van 28